Marziano Abbona Barolo 'Pressenda' 2015
Wijnstijl Rood droog – rijp, elegant
Proefnotitie Donkerrode kleur met lichtoranje reflectie.
Geschakeerd aroma met primaire en
secundaire aroma's van rijp rood fruit,
egelantier en viooltjes. Evenwichtig
mondgevoel met veel diepte en goed fruit.
Krachtige structuur met aardse nuances. Veel
lengte in de afdronk.
Belangrijk om de wijn te chambreren tot een
temperatuur van 20 - 22° C. Lager is beslist te
koud. Te openen 1 -3 uur voor
serveren. Voorzichtig uitschenken i.v.m.
depotvorming. Decanteren is echter niet nodig.
Te veel zuurstof droogt de wijn onnodig uit.
Bijzondere vermelding jaargang 2006: Robert
Parker.com: 91 punten, Gambero Rosso 2011:
2 bicchieri (glazen)
Wijn en gerecht Agnolotti met truffel, risotto met paddestoelen,
wild, waaronder haas. pittige kaassoorten.
© 2023 www.wijnprof.nl - Powered by Shoppagina.nl